Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Από σημείο σε σημείο - Γιορτή Έναρξης – Φτιάχνουμε το ημερολόγιο του καλοκαιριού

Από σημείο σε σημείο


16 Ιουνίου, 10:00 - 12:00

Γιορτή Έναρξης – Φτιάχνουμε το ημερολόγιο του καλοκαιριού

Σχεδιασμός - οργάνωση - εμψύχωση:
Πηνελόπη Πολυχρόνη - Βιβλιοθηκονόμος.
Ειρήνη Κουγκούνη - Μουσικολόγος.
Παρασκευή Τσιμά - Ιστορικός, Αρχαιολόγος.


Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΉ ΕΚΣΤΡΑΤΕΊΑ ΑΡΧΙΣΕ!
Οι περιπέτειες από σημείο σε σημείο είναι εδώ και περιμένουν τα παιδιά να τις ζήσουν ως τη λήξη τους στις 8 Σεπτεμβρίου.


Με τα παιδιά ανεβήκαμε στο διαστημόπλοιο της φαντασίας και ταξιδέψαμε στο σύμπαν. Είδαμε τη γη σαν μια μπλε αχνή κουκκίδα, με το αεροπλάνο στη συνέχεια ταξιδέψαμε παρέα με τον πιλότο Αντουάν και τον μικρό του πρίγκιπα. Ταχυδρομικές διαδρομές από σημείο σε σημείο, σε βουνά και ερήμους μέσα από ανέμους και καταιγίδες.



«Κοιτάξτε ξανά αυτή την τελεία, αυτή την κουκκίδα. Αυτό είναι το σπίτι μας. Αυτό είναι εμείς. Πάνω σ΄αυτή την τελεία ο κάθε άνθρωπος που αγαπάμε, ο κάθε άνθρωπος που γνωρίζουμε, ο κάθε άνθρωπος για τον οποίο κάτι έχουμε ακούσει, κάθε άνθρωπος που έχει υπάρξει από την αρχή του κόσμου, ζει ή έχει ζήσει τη ζωή του.»
Καρλ Σέιγκαν «Η αχνή μπλε κουκκίδα»



Η αχνή μπλε κουκκίδα είναι μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1990 από το διαστημόπλοιο Voyager από μια απόσταση 6 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη γη. Τη φωτογραφία ζήτησε από τη NASA ο διάσημος αστρονόμος και συγγραφέας Καρλ Σέιγκαν.



Η καταγραφή της κάθε εμπειρίας και περιπέτειας, από σημείο σε σημείο, με την κατασκευή του καλοκαιρινού ημερολογίου αλλά και του προσωπικού ημερολογίου των σημείων, ενθουσίασε τους μικρούς σημειολόγους – αναγνώστες της βιβλιοθήκης. 




Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 19 παιδιά 6-12 ετών..



σε συνεργασία με την

Παιδική Βιβλιοθήκη του Στέκι Παιδιού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου